Empanada Historien

2

Det var en gang i middelalderen, at jeg hadde den edle oppgaven å oppbevare mat som gjetere og reisende brakte med seg tilbake til landsbygda. De brukte meg til å pakke inn kjøttet sitt så det ikke skulle bli ødelagt.

1

Da de skulle spise kjøttet så stekte de meg i fin pasta laget av ulike typer deig og fylte meg så med kjøtt, fisk, lammekjøtt og mange ganger med restemat.

3

Opprinnelig var jeg kjent som en rett laget av kjøttdeig innpakket i brød, inntil jeg en dag bestemte meg for å reise og bli kjent med nesten hele verden. Jeg ble kjent i Midtøsten, Sør-Europa også endelig Amerika hvor jeg fikk en stor velkomst. Ja jeg ble berømt! Alle begynte å kalle meg Empanada. Dette navnet likte jeg svært godt og endelig fikk jeg min identitet.

4

Jeg reiste gjennom hele Sør-Amerika og ble spist som et enkelt og raskt måltid som det også var lett å ta med seg. De gjorde meg til en del av demmes vane og kultur. For en uforglemmelig tid! I dag sier de at jeg ble født i Ecuador, Peru, Argentina, Chile, Colombia osv.

5

Det som er sikkert er at etter å ha reist og reist i søken etter å fortsette å mette folk på denne nydelige og sunne måten så reiste jeg til Norge, nord i Europa. Det er et veldig vakkert land, men der kjente ingen meg. De hadde ikke engang hørt om meg og visste nesten ingenting om mine edle oppgave.

6

Norge har en veldig annerledes kultur og den har berørt meg sterkt. Her var jeg anonym og tenkte tilbake på mine tidligere tider, inntil jeg en dag ble kjent med en latin-amerikansk kvinne fra Ecuador. Hun kjente meg, visste hvem jeg var og hva jeg kunne gjøre. Hun inviterte meg hjem, på samlinger og presenterte meg for vennene sine og de begynte å snakke om meg og ville også invitere meg hjem til seg. Jeg følte meg godt mottatt og derfor bestemte jeg meg for å bli i dette landet.

7

I dag har hun sin egen fabrikk, hun heter Fatima Peres. Her tilbyr jeg min edle oppgave bestående av å mette barn, unge og voksne. Jeg er et nytt alternativ. Et sunt, raskt og deilig måltid uten gluten, laktose og 100% naturlig. I fire forskjellige smaker, er jeg laget av;

Maisdeig fylt med kjøttdeig,
maisdeig fylt med bacon og ost,
risdeig fylt med tunfisk og risdeig fylt med grønnsaksfyll.

8

Fra å være anonym i Norge og etter fem års samarbeid med Fatima er det mange som kjenner meg og vi har klart å komme i avisen og på TV som eksotisk mat, som man aldri har sett i den Norske kulturen. Jeg begynner å bli såpass kjent at dere til og med finner meg i noen matbutikker i frossendisken. Nå er jeg den del av enkelte sitt øyeblikk! Dette er min historie: Etter å ha reist langt om lenge og lenger enn langt til en plass og ingen kjente meg, er jeg nå en del av deres måltider.